školstvoVESTI

Maturant Dušan Antović – član pobedničkog tima na republičkom takmičenju iz preduzetništva

Na nacionalnom finalu takmičenja iz preduzetništva „Poslovni izazov” održanom od 1-2. februara u Beogradu, maturant Gimnazije “Takovski ustanak” Dušan Antović, osvojio je sa svojim timom prvo mesto i plasirao se na balkanski nivo takmičenja. Ovo je još jedan uspeh za Gimnaziju i njene đake sa dvodnevnog takmičenja u kome je učestvovalo 85 učenika iz cele Srbije. 

Vlo lepo organozvano takmičenje, prvog dana smo dobili teme, podeljeni smo u timove, a zatim smo osmišljavali ideje na temu. Zadatak je bio osmisliti proizvod ili uslugu koja će omogućiti učenicima i nastavnicima da lakše i funkcionalnije pristupe učenju. Odmah sam došao na ideju kako približiti učenicima i nastavnicima samu nastavu, razradili smo je i onda smo počeli da radimo biznis plan koji smo predstavili i obrazložili sa članovima žirija. Kada su proglasili prvo mesto, bili smo prilično iznenađeni, iako smo imali dobru ideju. Priprema za takmičenje je samo školovanje koje podrazumeva širok spektar obrazovanja, poznavanje fizike, informatike, srpskog jezika i matematike. Mi ne znamo koja će tema biti pa se ne možemo pripremiti, kao za neko drugo takmičenje. Ovo je veliki uspeh i za Gimnaziju i za mene, a pomenuo bih i poklon vaučer od 1000 eura pri upisu na studije menadžemnta i poslovanja Univerziteta Metropolitan -kaže Dušan.

Dušan Antović, foto/Gm Press

Najbolje ideje ne dolaze same, već su rezultat kontinuirane pripreme, utrošenog vremena i rada tokom gimnazijskog obrazovanja.

Dušan je sa svojim timom osvojio prvo mesto i obezbedio plasman na takmičenje Zapadnog Balkana u Budvi, na kome očekuje dobro druženje, nove ideje, poznanstva i pobedu.

Gm Press/Aleksandra Stevanić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Pogledajte još i...
Close
Back to top button