sportVESTI

Zlato i bronza sa školske olimpijade za karatiste “Milanovca”

Od 24 do 30.5 u Novom Sadu održavaju se XII Olimpijske sportske igre učenika Republike Srbije. Petog dana sportskih igara održano je državno školsko prvenstvo u karateu na kome su nastupili najboljeplasirani takmičari sa regionalnih kvalifikacija. Članovi karate kluba “Milanovac” Ružica i Petar Petrović, inače đaci OŠ “Momčilo Nastasijević”, uspeli su da ostvare odličan rezultat i osvoje dve veoma značajne i vredne medalje.

Zlatnu medalju posle četiri pobede u borbama osvojio je Petar Petrović u kategoriji dečaka V i VI razred -40 kg, koji je uspeo da pobedi sve svoje protivnike i ponovi prošlogodišnji uspeh.

Do bronzane medalje posle odličnih mečeva i tri pobede uspela je da dođe Ružica Petrović u disciplini kate u kategoriji devojčica V i VI razreda, koja je ove godine nastupala sa starijim protivnicama, ali su je nijanse delile i od najsjajnije medalje.

Ovim rezultatom karatisti “Milanovca” potvrdili su višegodišnji uspeh sa najvećeg školskog takmičenja i svoju školu poizcioniri na visoko mesto u ukupnom plasmanu.

 

 

GM PRESS/KK Milanovac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Pogledajte još i...
Close
Back to top button