gornji milanovacsport

Zlato i bronza za KK “Milanovac”

U nedelju je u Vrnjačkoj Banji održano Školsko prvenstvo Srbije u karateu, u organizaciji Saveza za školski sport Srbije, Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Karate federacije Srbije. Na tri kvalifikaciona takmičenja učestvovalo je oko 2500 đaka iz 492 osnovne i srednje škole, dok se na finalno takmičenje plasiralo 450 najboljih takmičara. Iz karate kluba “Milanovac” plasman je obezbedilo četvoro takmičara koji su u izvrsnoj konkurenciji svojim školama, klubu i gradu sa ovog takmičenja uspeli da donesu dve medalje, zlatnu i bronzanu.

Zlatnu medalju osvojio je Petar Petrović, učenik OŠ “Momčilo Nastasijević” u disciplini borbe u kategoriji dečaci V i VI razred -40 kg, koji je posle četiri pobede u kvalifikacijama i još četiri na završnom turniru uspeo da se popne na najviši stepenik pobedničkog postolja.

Bronzanu medalju osvojila je Ružica Petrović , takođe učenica OŠ “Momčilo Nastasijević”, u disciplini kate u kategoriji devojčice III i IV razred osnovne škole. Ona je u kvalifikacijama imala šest mečeva u konkurenciji 92 takmičarke, a na finalnom takmičenju još četiri meča među 12 najboljih. Posle dve pobede, u veoma neizvesnom i tesnom meču zastala je u polufinalu, pa je u repasažnom meču za bronzu ponovo ostvarila ubedljivu pobedu.

Plasman na školsko državno prvenstvo ostvarili su i učenici OŠ “Sveti Sava”, Lazar Lazarević i Veljko Damljanović u disciplini borbe, koji su u veoma jakoj konkurenciji, ali žestoko se boreći, svoje nastupe završili u ranijoj fazi takmičenja.

Ružica i Petar su ovim rezultatom pozicionirali svoju školu “Momčilo Nastasijević” među pet najuspešnijih od ukupno 492 koje su učestvovale u kvalifikacijama.

-Velika je čast nastupiti na finalu školskog prvenstva, gde su uzrasne i težinske kategorije spojene, pa je i samim tim konkurencija znatno teža. Nastavili smo kontinuitet i već petu godinu zaredom donosimo medalje u naš grad sa ovog prestižnog takmičenja.

GM PRESS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button