DRUŠTVO

Sutra na snazi narandžasti meteo alarm

U sredu 12. juna narandžasti meteo alarm predviđa se za Moravički upravni okrug. Prognozira se da će doći do pojave intenzivnih pljuskova, sa pojavom grada i veće količine padavina za kratko vreme. S obzirom na najavljenu promenu vremena može se očekivati i mogućnost pojave bujičnih poplava. Takođe, može doći do problema u saobraćaju, a postoji i rizik od lomljenja grana sa drveća, rizik od udara groma i opasnost od uništenja krovova na zgradama.

Na danas održanoj sednici Štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac, povodom najavljenog naranžastog meteo alarma, između ostalog, doneti su sledeći zaključci:
– Svi subjekti zaštite i spasavanja definisani Planom odbrane od poplava na vodotokovima II reda potrebno je da preduzmu sve neophodne mere kako bi eventualne poplave imale što manje posledice na živote i zdravlje ljudi.
– JKP Gornji Milanovac i JP za izgradnju opštine Gornji Milanovac potrebno je takođe da budu u pripravnosti za potrebu preduzimanja mera na sprečavanju i ublažavanju posledica bujičnih vodotokova.

Iz Štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac apeluju na građane koji žive u blizini vodotokova da budu spremni na mogućnost evakuacije i da prate uputstva o načinu ponašanja u trenutnim okolnostima, koja će Štab izdavati putem sredstava javnog informisanja.

 

GM PRESS/ Štab za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button