gornji milanovacsport

OPŠTINSKO TAKMIČENJE U ATLETICI

Ovogodišnji organizator opštinskog takmičenja u atletici za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola, Savez za školski sport i organizaciju takmičenja igrom do zdravlja realizovao je ovo takmičenje danas na stadionu Sportskog društva Takovo. Na takmičenju je učestvovalo 6 ekipa osnovnih i 4 ekipa srednjih škola. Ukupan broj đaka je oko 100.

Danas je poslednje opštinsko takmičenje u ovoj školskoj godini. Završavamo sa atletkom. U takmičenje smo uključili i decu od 1. do 4. razreda osnovnih škola u sklopu mini atletike koja će se takmičiti u bacanju vorteksa umesto kugle, trčanje na 60 metara i skok u dalj. Dok se ekipno takmiče učenici i učenice osnovnih i srednjih škola u osam disciplina: 100, 200, 300, 400, 600, 800 i 1000 metara, štafete 4 x 100 metara, skok u dalj, bacanje kugle i skok u vis koji će se realizovati u OŠ “Sveti Sava” – rekao je Vladimir Radonjić, sekretar Saveza za školski sport.

Vladimir Radonjić, sekretar Saveza za školski sport

Jedna od redovnih učesnika ovog takmičenja je i Mina Milovanović.

Danas sam učestvovala na opštinskom takmičenju u atletici u disciplini trčanja na 300 metara. Osvojila sam prvo mesto i plasman na okružno takmičenje – rekla je Mina Milovanović, učenica 6. razreda OŠ “Sveti Sava”.

Mina Milovanović, učenica 6. razreda OŠ “Sveti Sava”

Pobedničke ekipe obezbediće plasman na okružno takmičenje.

 

 

GM Press/Bojan Pučković

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button