DRUŠTVOVESTI

Održano predavanje na temu: „Prevencija povreda u saobraćaju“

Predškolska ustanova „Sunce“, u saradnji sa Domom zdravlja, Policijskom stanicom i Crvenim Krstom Gornji Milanovac organizovala je predavanje i radionice za decu predškolskog uzrasta, na temu: „Prevencija povreda u saobraćaju“, u objektu IV Predškolske ustanove.

Naša Predškolska ustanova obeležava brojne značajne datume u toku godine, vezane za preventivu, zdravstvo, ekologiju i u tom pravcu edukujemo i vaspitavamo decu. Poslednja nedelja aprila je nedelja prevencije povreda u saobraćaju, tako da su deca imala priliku da nauče kako se pravilno ponašati u saobraćaju i da čuju nešto više o prevenciji povreda u saobraćaju – rekla je Slavica Rašić, pomoćnik direktora PU „Sunce”.

Slavica Rašić, pomoćnik direktora PU „Sunce”

Ciljna grupa su deca predškolskog uzrasta, jer oni uskoro postaju školarci i vrlo je važno da nauče pravila ponašanja u saobraćaju.

Tokom ovih predavanja deca su naučila saobraćajne propise, kako da pravilno pređu pešački prelaz, kako da ukažu prvu pomoć drugu koji je doživeo nezgodu. Takođe, od sestara Polivalentne patronažne službe čuli su na koje sve načine možemo sprečiti da dođe do povreda u saobraćaju – izjavila je Neda Tomić, saradnik na unapređenju preventivno zdravstvene zaštite PU “Sunce”.

Neda Tomić, saradnik na unapređenju preventivno zdravstvene zaštite PU “Sunce”

Nedelja prevencije povreda u saobraćaju obeležava se širom sveta poslednje nedelje u aprilu, a iz Agencije za bezbednost saobraćaja navode da u Srbiji u saobraćajnim nezgodama godišnje strada više od 500 lica, dok više od 3.000 lica pretrpi lake, a više od 19.000 lica teške telesne povrede, zato je vrlo važno govoriti na ovu temu, kako bi se taj broj smanjio.

 

 

 

GM PRESS

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Pogledajte još i...
Close
Back to top button