kultura

Međunarodni pozorišni susret “TAKOVSKE CVETI” – šesti put

Šesti međunarodni pozorišni susret – „TAKOVSKE CVETI“ u organizaciji Milanovačkog pozorišta biće realizovan od 15. do 21. jula 2024. godine u velikoj sali Kulturnog centra “Mija Aleksić” u Gornjem Milanovcu.

Od 19 prijavljenih predstava u produkciji profesionalnih i neprofesionalnih pozorišta iz: Srbije, Slovenije, Hrvatske, Makedonije i Republike Srpske za Šesti međunarodni pozorišni susret TAKOVSKE CVETI, nadmetaće se pozorišta iz Slovenije, Hrvatske i Srbije:

15. jul 2024. – Kulturno društvo „Loški oder“, Škofja Loka, NOVEMBAR

16. jul 2024. – Pozorište „Milivoje Živanović“, Požarevac, NADA I MUČENJE

17. jul 2024. – Poetski teatar, Obrenovac, KLAUSTROFOBIČNA KOMEDIJA

18. jul 2024. – Gradsko pozorište, Smederevska Palanka ZOOLOŠKA PRIČA

19. jul 2024. – Trsteničko pozorište, Trstenik, SRPSKA DRAMA

20. jul 2024. – Scena Sisak, Sisak, SMRT I DEVOJKA

21. jul 2024. – Srpska scena pozorišta „Merlin“, Temišvar DON ŽUAN IZ LEUŠIĆA (revijalno)

Sve predstave izvode se od 20 sati u velikoj sali Kulturnog centra “Mija Aleksić” .

Svečanu dodelu nagrada i priznanja 21. jula upotpuniće nastup Marka Adžića, srpskog glumca koji nastupa u Narodnom pozorištu „Mihaj Eminesku“ u Temišvaru i koji rukovodi srpskom pozorišnom scenom pozorišta “Merlin” u Rumuniji. Osim na pozorišnoj sceni Marko Adžić je ostvario niz zapaženih uloge i na filmskom platnu i na televiziji. („Povratak,“ „After parti“, serijal „Montevideo, Bog te video,“ …)

U čast pobednika Šestog međunarodnog pozorišnog susreta “Takovske cveti” Adžić će izvesti monodramu “Don Žuan iz Leušića”, koju potpisuje Borisav Atanasković (jugoslovenski i srpski književnik, dramski pisac za decu i odrasle, novinar, pozorišni glumac dramaturg, scenarista i reditelj.

Borisav Atanasković je bio i prvi profesionalni reditelj Milanovačkog pozorišta (1974 – 76). Režiju i scensku postavku Atanaskovićeve monodrame “Don Žuan iz Leušića” potpisuje Madalina Petre Gitesku.

Kritički osvrt na sve predstave i festival daće Dragi Ivić, pozorišni i filmski kritičar i producent.

Najbolje će proglasiti Branislav Tomašević, filmski, televizijski i pozorišni glumac.

Najboljoj predstavi uz plaketu i diplomu „TAKOVSKE CVETI” pripašće i novčani deo nagrade od 100.000 dinara. Nagradu dodeljuje kompanija “Metalac” AD.

Plaketa i diploma TAKOVSKE CVETI dodeljuju se i za: najbolju mušku i žensku ulogu, najboljeg mladom glumca, kao i najboljoj predstavi po oceni publike – žirija u senci (za ove plakete i diplome nisu predviđene novčane nagrade).

Karte za Šesti međunarodni pozorišni susret “TAKOVSKE CVETI” su u prodaji. Trenutno se prodaju kompleti za Susret, a pojedinačne karte prodavaće se od 15. jula, jedan sat pre početka predstave. Cena ulaznice je 400 dinara.

 

 

GM PRESS/KC

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button