gornji milanovacsport

17 medalja za karate klub “Milanovac” na Kupu uže Srbije

Tokom vikenda, u organizaciji Karate saveza uže Srbije, u Čačku je održan Kup uže Srbije u karateu za poletarce, pionire i nade na kojem je učestvovalo preko 400 takmičara ovog regiona mlađih uzrasnih kategorija. Takmičari karate kluba “Milanovac” nastupili su u sastavu od 17 takmičara u 20 nastupa. Mladi milanovački karatisti ostvarili su odličan rezultat vrativši se sa čak 17 medalja i to 7 zlatnih, 4 srebrne i 6 bronzanih. 

Šampioni regionalnog kupa postali su Radovan Marković u izvođenju karate tehnike u kategoriji poletaraca 2014. godište i mlađi, koji je ujedno i pokupio najveće simpatije i kao dve godine mlađi takmičar od svoje konkurencije nagrađen je najvećim aplauzom. U katama su do zlata došli i Jasmina Jovičić (poletarke 2014 i mlađe) E klasa, kao i Ružica Petrović (pionirke 2012) u apsolutnoj kategoriji, dok su se u borbama zlatom okitili Ružica Petrović (pionirke 2012) -30 kg, Lazar Lazarević (pioniri 2012) -40 kg, Bogdan Strugarević (muške nade 2009.) -50 kg, kao i ekipapionira u sastavu Petar Petrović, Jovan Tanasković, Ognjen Vesovići Lazar Lazarević. 

Srebrne medalje osvojili su Bogdan Janković  (poletarci 2014. i mlađi) E klasa i Nina Joksić (ženske nade 2010.) E klasa u katama, kao i Petar Petrović (pioniri 2011) -35 kg i Miloš Dabižljević (muške nade 2010) -47 kg u borbama. 

Do bronzanih medalja u katama su došli Vuk Brković (poletarci 2014) E klasa, Sunčica Milinković (pionirke 2011) apsolutna kategorija, Ana Zarić (pionirke 2011) apsolutna kategorija, kao i Petar Banović (muške nade 2009) B klasa, dok su u borbama bronze osvojili Jovan Tanaskovići Ognjen Vesović (pioniri 2012) -40 kg. 

Bez medalja su ostali Teodora Savković u katama, koja je imala sjajno izvođenje, ali i veoma žestoku konkurenciju, kao i Veljko Damljanović i ekipa muških nada u borbama. 

Ovo je ujedno bilo i kvalifikaciono takmičenje za Kup Srbije, koje će se održati za dve nedelje. Iz karate kluba “Milanovac” poručuju da su veoma zadovoljni ovim rezultatom, ali pre svega odnosom mladih takmičara prema svojim zadacima, njihovom posvećenošću, međusobnom podrškom i sportskim ponašanjem, koji u najboljem svetlu promovišu svoj klub i grad iz koga dolaze. 

GM PRESS/KK Milanovac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button