drustvogornji milanovac

Umetnički konkurs „Krv život znači“

Crveni krst Srbije raspisao je konkurs za sve škole i učenike, pod nazivom „Krv život znači”. Kao vid promocije dobrovoljnog davanja krvi ovaj umetnički konkurs  senzibiliše i edukuje mlade o dobrovoljnom davanju krvi. U konkursu  svake godine učestvuje preko 500 osnovnih i srednjih škola i  30.000 učenika se umetnički izražava, a najbolji ostvaruju vredne nagrade.

Učenici na umetnički način razmišljaju o lepoti davanja, ljudskoj solidarnosti, prijateljstvu i zdravlju. Mladi na svoj način to prezentuju kroz svoje radove, gradeći sebe kao ličnosti i saznajući činjenice o davanju krvi kao plemenitom činu koji će, kada vreme dođe i napune 18 godina, moći i sami da realizuju i postanu dobrovoljni davaoci krvi.

Najuspešniji radovi, koje odabere komisija Crvenog krsta Srbije, se nagrađuju: prvoplasirani  dobijaju desetodnevno letovanje u objektu Crvenog krsta Srbije, a drugo i treće plasirani vredne knjige i druge nagrade. Uvažavamo i njihove mentore – nastavnici, profesori, pedagozi – dobijaju uspomenu na učešće.

Konkurs se objavljuje i traje ceo mart, rezultati se objavljuju u Nedelji Crvenog krsta (od 8 – 15. maja) a svečano uručenje nagrada je 14. juna, na Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi. Potrebno je da do 29. marta škole dostave radove učenika do naše organizacije Crvenog krsta Gornji Milanovac, Karađorđeva 21. Potom će radove oceniti komisija organizacije Crvenog krsta, a samo najuspešnije na lokalnom nivou proslediti ka Crvenom krstu Srbije.  Crveni krst Srbije takođe formira posebnu komisiju za odabir radova.

Ovim putem vam se zahvaljujemo na dosadašnjem angažovanju i skrećemo pažnju da je  došlo do izmena u umetničkom izrazu – detalji se nalaze u Propozicijama konkursa. Radovi koji budu dostavljeni van propocizija neće biti razmatrani pa vas ljubazno molimo da obratite pažnju na ove promene.

 

 

GM PRESS/Crveni krst Gornji Milanovac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button