VESTIZAJEDNICA

Tata brine o svom detetu , a opštinska vlast o svoj deci na teritoriji opštine

 

Nekako uvek pred izbore a ima ih hvala Bogu dosta u nas , počnu razne teme i temice koje se u neke mirnije (neizborne) godine ne potežu.Tako je pre par dana javnost uznemirila fotografija iz OŠ“Sveti Sava“ koju je načinio otac deteta koje pohađa pomenutu školu pritom je i predsednik Saveta roditelja te škole. U tekstovima koji su se pojavili čak se pominje i predizborni slogan Srpske napredne stranke “Za našu decu”.

Da prokomentariše ovaj događaj upitan je i predsednik opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević nakon današnje sednice Skupštine opštine.

-Svake godine opština Gornji Milanovac izdvaja novac za potrebe rekonstrukcije  školskih ustanova. Nikada  opština Gornji Milanovac, nije dobila zahtev za rekonstrukciju toaleta u OŠ “Sveti Sava”. S  tim u vezi postavlja se pitanje direktorki pomenute škole, zašto je dozvolila da toaleti dođu u takvo stanje. Potom se sa pravom pitamo odkud baš sada izlazi na videlo problematika loših uslova toaleta pomenute škole.  Takvo stanje nije nastalo sada, već traje duže nego što sam ja na mestu predsednika opštine. Moram reći još jedan podatak, toaleti o kojima se pisalo u medijima se nalaze u prizemlju škole, međutim postoje toaleti i na spratu. Prema informacijama koje sam dobio, na spratu su toaleti u još gorem stanju.  To je potpuno nedopustivo . To samo govori jednu stvar, da predstavnik roditelja u OŠ “Sveti Sava”, ima samo želju da zadovolji potrebe svog deteta jer kaže “Tu ide moje dete u toalet…”. Da li će da zadovolji potrebe sve dece koja pohađaju ovu školu, to ga već nije briga. Tako da nemojte da brinete vi o sloganu Srpske napredne stranke za izbore. Sve ono što smo obećali, mi smo uradili i uradićemo još mnogo toga. Ja sam odmah prosledio zahtev inspekciji da izađe na teren, da izađe na teren i pomoćnik za obrazovanje opštine Gornji Milanovac i predstavnici Kancelarije za LER. U narednom period od njih ću dobiti projekat rekonstrukcije za OBA toaleta, i u najkraćem periodu to ćemo rešiti. Krenuli smo u predizbornu kampanju i nailazimo na neke“najniže udarce”. Vi hoćete da prikažete da opštine Gornji Milanovac, ne brine o đacima, ne brine o deci, ne brine o školama. Svi zaboravljate šta je sve opština uradila, a ja ću vas podsetiti na samo najvažnije stvari. Iz budžeta opštine Gornji Milanovac, od 2017.godine zaključno sa  2023.godinom, ukupno je za obrazovanje za osnovne škole, navodim samo osnovne škole i samo sredstva budžeta opštine, izdvojeno 785 335 354 dinara. Svi zahtevi koji su pristigli od škola su potpuno ispunjeni. Da ne pričam o tome koliko smo sredstava dobili od Vlade Republike Srbije, za potpunu rekonstrukciju OŠ “Kralj Aleksandar I” ,”male Brusničke škole” . Preko 300.000 švajcarskih franaka smo dobili na konkursu za izgradnju potpuno nove škole, za decu sa smetnjama u razvoju, za potpunu rekonstrukciju OŠ”Momčilo Nastasijević” i tako dalje, i tako dalje. Zamolio bih medije da kada već objavljuju nešto, onda objavite u istom momentu i jednu i drugu priču. Da ne idemo po onom starom običaju, da se prvo plasira nešto što je poluistina, istina je da su toaleti u katastrofalnom stanju, ali istina je i da to nisu jedini toaleti. –rekao Dejan Kovačević,predsednik opštine Gornji Milanovac.

Iako naša opština ima veliku površinu i daleka sela od centra opštine i do 50 kilometara , svako dete u gradskim i seoskim školama ima obezbeđen prevoz , toplu učionicu u toku zime, adekvatne uslove za rad , vredan i radan nastavni i vannastavni kadar i odgovarajuća učila. U vaspitnoj i školskoj 2023/2024. godini u predškolsko, osnovno i srednjoškolsko obrazovanje uključeno je ukupno 5398 dece i mladih, uzrasta od 1-18 godina. Obrazovne ustanove u pogledu prostora, opreme, nastavnog kadra i broja učenika spremno su dočekale školsku 2023/2024. godinu, navedeno je u Izveštaju Odeljenja za društvene delatnosti opštine Gornji Milanovac u čijem sačinjavanju je učestvovala  i pomoćnica predsednika opštine za prosvetu.

GM PRESS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Pogledajte još i...
Close
Back to top button