društvogornji milanovac

Održana 23. sednica Skupštine opštine Gornji Milanovac – Usvojene sve tačke dnevnog reda

Danas je održana 23. redovna sednica Skupštine opštine Gornji Milanovac. Na početku sednice, koju je otvorio Lazar Nikolić, predsednik Skupštine opštine Gornji Milanovac , odbornici su usvojili zapisnik sa prethodnog zasedanja kao i dnevni red današnje sednice. Prva tačka dnevnog reda se odnosila na razmatranje Izveštaja o izvršenju Odluke o budžetu opštine Gornji Milanovac za prvu polovinu tekuće godine.

-Imali smo danas Izveštaj o izvršenju budžeta za prvih šest meseci ove godine. Što se tiče prihodne strane, prihodovali smo 62.000.000 više nego prošle godine. Rashodna strana, odnosno samo izvršenje jeste 36% što je na nivou standarda izvršenja budžeta u posmatranom periodu za svaku godinu. U drugoj polovini godine, imamo povećana izvršenja. Bazen je 300.000.000 dinara, za sada je potrošeno 100.000.000 dinara. Velika investicija je i izgradnja vrtiće koja će tek doći na realizaciju u drugoj polovini ove godine.- rekao Lazar Nikolić, predsednik SO.

Lazar Nikolić, predsednik SO Gornji Milanovac

Pored odluke o izvršenju budžeta za period od prvih šest meseci ove godine , odbornici su dali saglasnost i za izvršenje drugog rebalansa opštinskog budžeta koji je i bio povod održavanja skupštinskog zasedanja.

-Ono što smo danas usvojili i što je jako značajno, jeste povećanje zarada u PU “Sunce” od 5,5%, počev od meseca septembra . Opština Gornji Milanovac ima sredstava da realizuje ovu odluku. Takođe moram reći da smo u proteklom periodu imali elementarne nepogode u nekim delovima naše opštine. Jake kiše u Mesnoj zajednici Dragolj, nanele su velike štete na nekategorisanim putevima, tako da su oni sada van upotrebe. JP za izgradnju mora uložiti više sredstava kako bi se sanirale pomenute posledice. Ovim rebalansom u te svrhe izdvojeno je 15 000 000 dinara. S obzirom da su vremenski uslovi pogodovali rastu zelenila, ekipe JP za izgradnju su imali dosta posla na održavanju zelenih površina i košenju istih. Sredstva za te namene su istrošena, tako da smo i u te svrhe izdvojili 6 000 000 ovim rebalansom. Svi zahtevi koji su stigli u Opštinu, bez obzira da li su Javna preduzeća ili ustanove, ovim rebalansom budžeta obuhvaćene, tako da su sve potrebe korisnika javnih sredstava zadovoljene- rekao je Dejan Kovačević.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac

Jedno od pitanja novinara bilo je da li je od strane OŠ “Sveti Sava” stigao zahtev za sredstva za rekonstrukciju toaleta. Povod ovog pitanja jesu nedavni naslovi nekih portala kao i štampanih medija, u vezi dopisa koje je član Saveta roditelja OŠ “Sveti Sava” u Gornjem Milanovcu, uputio nekim medijima i naveo loše stanje u toaletima pomenute škole. Kovačević je odgovorio da od strane OŠ “Sveti Sava” nije stigao zahtev. Potom je naveo da su od 2017.godine velika sredstva uložena u obrazovne institucije na području naše opštine. Samo za rekonstrukciju, adaptaciju, renovinaranje i druge radove na objektima osnovnih škola izdvojeno je 785.335.354 dinara iz opštinskog budžeta, objasnio je Kovačević.

GM PRESS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Pogledajte još i...
Close
Back to top button