sport

Odličan nastup Petra Petrovića na Svetskoj ligi mladih

Trener Đorđe Petrović položio za svetsku trenersku licencu

Na Svetskoj ligi mladih u Poreču, koja se održala od 27. do 30. juna, takmičar karate kluba “Milanovac” i državni reprezentativac, Petar Petrović, zabeležio je odličan nastup. Iako nije uspeo da stigne do borbe za medalju pokazao je odličan kvalitet, izvrsnu borbenost i spremnost da se u narednom periodu bori za neko od odličja na ovako velikim takmičenjima.

Petar je učestvovao u kategoriji dečaka do 14 godina ispod 40 kg, a u njegovoj kategoriji bilo je prijavljeno više od 80 takmičara iz celog sveta. Petar se sastao sa aktuelnim šampionom Svetske lige, Italijanom, Lorencom Bergnom. Od pobede u tom meču delila ga je jedna i po sekunda. Italijan je poveo rezultatom 2:0, ali je Petar već polovinom meča preokrenuo rezultat i poveo sa 4:2. Taj rezultat ostao je do 1,7 sekundi pred kraj meča, kada je posle prekida Italijan uspeo da izjednači na 4:4 i zbog prednosti prvog poena odnese pobedu u tom meču.

Veliki uspeh ostvario je i trener karate kluba “Milanovac”, Đorđe Petrović, koji je položio za svetsku trenersku licencu “level 1”, koja će mu u daljem trenerskom radu omogućiti da kao trener učestvuje na zvaničnim svetskim takmičenjima.

 

 

 

GM PRESS/KK Milanovac

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button