sport

OKK Takovo, letnja košarkaška liga seniori VI kolo

U subotu 15.06.2024. godine odigrano je poslednje VI kolo letnje seniorske lige. Seniorska ekipa OKK Takova dočekala je mladu ekipu KK “Valjevski” iz Valjeva i zabeležila pobedu rezultatom 84:74 (33:22, 23:21, 11:13, 17:18). Domaćini su nastupili oslabljeni na pozicijama pod košem i bilo je pitanje kako će ekipa da kontroliše skok igru. Međutim, velikom energijom i angažovanjem, igra pod košem nije trpela zbog nedostatka visine. Ekipa OKK Takova bila je u vođstvu tokom cele utakmice. Posebno efikasna bila je prva četvrtina u kojoj je postignuto 33 poena zahvaljujući brzoj igri i kontaranapadima. Sredinom druge četvrtine prednost domaćina je dostizala je i 20 poena razlike (50:30). Međutim, gosti su u finišu poluvremena uspeli da smanje razliku na 13 poena (56:43). U drugom poluvremenu koje je bilo daleko manje efikasno od prvog (26:31) gosti iz Valjeva postavili su presing odbranu po celom terenu što je rezultiralo jednocifrenom razlikom u korist domaćina. Četiri minuta do kraja utakmice gosti su smanjili razliku na 5 poena (77:72) kada se činilo da je pobeda Takova pod znakom pitanja. Međutim, u samom finišu trojkama i poenima sa penala ekipa Takova je osigurala pobedu sa 10 poena razlike. Najefikasniji u ekipi Takova bio je kapiten Đorđe Krčmarević sa 20 poena koji je dao primer mlađima kako se treba boriti za tim i kada ekipi ne polazi sve za rukom. Pratili su ga Martin Vujović i Jovan Ružičić sa po 14 poena, Mihailo Stanišić 12, Relja Hadžić 12, Miljan Roganović 5, Lazar Stojković 3, Nikola Lazarević 2, Đorđe Borovnjak 2, Nikola Tomić, Aleksa Isailović.

Ovom pobedom ekipa KK Takova zauzela je treće mesto u letnjoj ligi. Utisak je da je ekipa KK Takova imala kvalitet i mogućnost za bolji rezultat naročito u prva dva kola kada je ekipa bila kompletna. Borbenost i želja bila je na visokom nivou. Utakmice su bile neizvesne, odlučili su detalji i svakako ne bi bilo nezasluženo da je u tim utakmicama pobeda pripala ekipi Takova. Gotovo svim igračima ekipe Takova nastup u letnjoj ligi je prvo iskustvo igranja košarke u seniorskoj konkurenciji. Uzimajući u obzir tu činjenicu ne smemo da budemo nezadovoljni i pored žala za boljim rezultatom. Prezadovoljni smo podrškom Milanovačke publike. Ovom prilikom im se zahvaljujemo i nadamo se da će se ona nastaviti. Uspeli smo, prema rečima službenih lica, da organizaciju utakmica dovedemo na nivo takmičenja mnogo većeg ranga i uz pune tribine da napravimo pravi košarkaški spektakl. Zahvaljujemo se i osoblju SRC “Breza” na podršci i saradnji koja će nadamo se biti na najvišem nivou u sledećim akcijama OKK Takova o kojima će Milanovačka publika biti blagovremeno obaveštena.

Prema saopštenju RKSZS, plasman u viši rang takmičenja biće određen nakon što budu određene konačne tabele u višim rangovima takmičenja.

U predigri pomenute utakmice, članovi škole košarke OKK Takova ugostili su drugare KK “Trojka” iz Beograda i odigrali zanimljivu i neizvesnu utakmicu.

 

GM PRESS/OKK Takovo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Pogledajte još i...
Close
Back to top button