DRUŠTVOVESTI

„Preduzetništvo bez granica – Žene koje menjaju svet“

U velikoj sali Kulturnog centra „Mija Aleksić” održana je konferencija pod nazivom „Preduzetništvo bez granica – Žene koje menjaju svet.“ Konferencija je organizovana pod pokroviteljstvom Udruženja žena preduzetnica Šumadije i Zapadne Srbije, uz podršku Opštine Gornji Milanovac i Privredne komore Srbije.

Ovom događaju prisustvovao je i predsednik opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević koji je istakao da će opština Gornji Milanovac i u narednom periodu nastaviti da pruža podršku ovom Udruženju.

Opština Gornji Milanovac je fokusirana na privredu. To je put kojim želimo da nastavimo da idemo. Sa Privrednom komorom smo već dogovorili potpisanje ugovora, gde ćemo u okviru Jedinstvenog upravnog mesta otvoriti jedan poseban šalter za sve informacije koje su značajne privrednicima, ja se nadam u maju mesecu. Pružićemo građanima sve informacije o tome kako otvoriti preduzetničku radnju, šta je to što opština i država nude od mera podrške i šta mogu dobiti od Privredne komore – rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac

Ispred Privredne komore Srbije obratila se Branislava Simanić, direktor Sektora preduzetništva.

Nikada nije bila veća podrška ženskom preduzetništvu, kako od strane Vlade Republike Srbije tako i od Privredne komore Srbije. U prilog tome govori činjenica da danas u Srbiji postoji jedna trećina preduzeća i preduzetničkih radnji koje su u vlasništvu žena. Na to smo posebno ponosni i bićemo usmereni i dalje na osnaživanje žena – rekla je Branislava Simanić, direktor Sektora preduzetništva PKS.

Branislava Simanić, direktor Sektora preduzetništva PKS

O programu konferencije govorila je Ivana Joksić predsednica „Udruženja žena preduzetnica Šumadije i Zapadne Srbije“.

Teme se tiču ženskog preduzetništva i preduzetništva uopšte. Prvi panel je vezan za sinergiju države i preduzetništva, drugi je „razbijanje staklenog plafona“, a treći se tiče investicija u preduzetništvu – izjavila je Ivana Joksić predsednica „Udruženja žena preduzetnica Šumadije i Zapadne Srbije“.

Ivana Joksić predsednica „Udruženja žena preduzetnica Šumadije i Zapadne Srbije“

Sledeća aktivnost „Udruženja žena preduzetnica Šumadije i Zapadne Srbije“ je poseta Sajmu ženskog preduzetništva u Beču, koji će se održati 26. aprila. Na Sajmu će pedeset žena predstaviti svoje proizvode i usluge, a glavni cilj je razvijanja saradnje sa Privrednom komorom Beča.

 

 

GM PRESS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button