DRUŠTVOVESTI

Karavan ženskog preduzetništva

Uključivanje žena u preduzetništvo ima značajan uticaj na ekonomiju i društvo, ali i samu dinamiku poslovanja. Prema dosadašnjIm rezultatima ženskog preduzetništva, žene su pokazale izuzetan talenat i sposobnost u radu. Iako je tek osnovano, Udruženje žena preduzetnica Šumadije i Zapadne Srbije sa sedištem u Gornjem Milanovcu, privlači veliku pažnju i zainteresovanost od strane žena koje žele da razviju svoj sopstveni biznis.

Ono što sa ponosom mogu da kažem jeste da smo se za veoma kratko vreme, a to je nepunih mesec dana od osnivanja, znatno proširile tako da sada imamo 150 članica iz više gradova. Večeras, na drugoj Skupštini udruženja imamo prisutne članice iz Kraljeva i Kragujevca. Povod našeg ukupljanja jeste da želimo da podelimo jednu lepu vest, a to je da je Privredna komora prepoznala naše udruženje i da će se kod nas održati „Karavan ženskog preduzetništva“ – rekla je Ivana Joksić, predsednica Udruženja.

Ivana Joksić, predsednica Udruženja

Karavan ženskog preduzetništva biće održan u Gornjem Milanovcu u aprilu mesecu, dodaje Ivana.

Sastanku žena preduzetnica u Gornjem Milanovcu prisustvovala je i Sanja Žiravac, saradnik za prikupljanje sredstava od malih i srednjih preduzeća ispred organizacije „SOS Dečja sela Srbija“.

Napravili smo saradnju sa Udruženjem preduzetnica Šumadije i Zapadne Srbije prevashodno iz razloga što je neophodno umrežavanje na tom našem putu, jer smo mi humanitarna organizacija koju podržavaju ljudi dobre volje, kao i pravna lica – donatori. Važno nam je da izgradimo mrežu onih sa kojima možemo zajednički na tom putu da brinemo o deci, mladima i porodici – rekla je Sanja Žiravac.

Sanja Žiravac, saradnik za prikupljanje sredstava od malih i srednjih preduzeća ispred organizacije „SOS Dečja sela Srbija“

Organizacija „SOS Dečja sela Srbija“ je humanitarna organizacija koja se u Srbiji već skoro dve decenije bavi podrškom porodici, deci i mladima.

GM PRESS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button