društvogornji milanovacškolstvo

Savindan u Pranjanima

Slava u čast srpskog prosvetitelja obeležena je u milanovačkim osnovnim i srednjim školama. Svečanim rezanjem slavskog kolača, Sveti Sava proslavljen je i u OŠ Ivo Andrć u Pranjanima.

Prikladnim programom koji su pripremili učenici, školska slava Sveti Sava, obeležena je u OŠ Ivo Andrić u Pranjanima. Proslavi su prisustvovali nastavnici, roditelji i mnogobrojni gosti. Svečanost je počela folklornim nastupom đaka nižih razreda, nakon čega su osmaci napravili jedan kraći osvrt na čitav život i delo Rastka Nemanjića, potonjeg Svetog Save. Prisutni su imali priliku da čuju i poneku recitaciju o prvom srpskom arhiepiskopu, kao i svetosavsku himnu, a direktor škole Zoran Pantović je ovom prilikom počasnim gostima uručio zahvalnice za doprinos pranjanskoj školi.

U okviru proslave današnjeg praznika, održan je i tradicionalni turnir u malom fudbalu, koji je organizovan u saradnji sa FK Gaučosi iz Čačka.

Svetosavske priredbe su održane i u Srezojevcima, Kamenici, Koštunićima i ostalim izdvojenim odeljenjima OŠ Ivo Andrić iz Pranjana.

GM PRESS/Jovana Lekić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button