drustvogornji milanovac

Prvi rebalans budžeta opštine Gornji Milanovac

Na dnevnom redu, danas održane sednice Opštinskog veća među najznačajnijim tačkama bilo je razmatranje nacrta i utvrđivanje predloga Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Gornji Milanovac za 2024.godinu – prvi rebalans budžeta.

Neposredan povod za rebalans budžeta su sredstva koje smo dobili od ministarstava. U pitanju su sredstva za izgradnju terena na otvorenom pored Sportske hale „Breza.“ Naime, gradićemo multifunkcionalan teren za košarku i za odbojku i teretanu na otvorenom. Vrednost projekta koji smo dobili od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu je 16 miliona dinara, plus naše učešće. Drugi vrlo važan projekat za nas jeste da izvršimo zamenu kotlarnice na ugalj u okviru Osnovne škole „Desanka Maksimović”, tako što ćemo uraditi nove kotlove na gas kako bismo smanjili zagađenje vazduha u opštini Gornji Milanovac. Sa tim projektom , kao i projektom Dečije ustanove „Sunce“, svi javni objekti u samom gradu će biti priključeni na sistem grejanja na gas. Drugi povod za rebalans jesu neutrošena namenska sredstva iz prošle godine za izgradnju zatvorenog bazena. U pitanju je iznos od preko 92 miliona dinara za koji izvođači radova, prošle godine nisu mogli izvršiti prenos, s obzirom da su nešto malo kasnili sa dinamikom radova zbog vremenskih uslova. Kao što vidite bazen se privodi kraju i vrlo brzo, za neki dan će biti otvoren. Sa ponosom mogu da istaknem da će sva deca sa teritorije opštine Gornji Milanovac moći da uživaju u jednom prelepom novom objektu, ne samo zatvorenog već i otvorenih bazena koji su potpuno rekonstruisani. Sedamnaest i po miliona dinara smo dodali za kompletnu investiciju kako bismo sve završili i imali potpuno novi kompleks bazena u Gornjem Milanovcu. Direktor Sportskog centra „Breza” koji će upravljati radom bazena je dobio zadatak da sa svim direktorima osnovnih škola, a znate da imamo sedam osnovnih škola na teritoriji opštine Gornji Milanovac, napravi plan i program rada kako bi sva deca i sa gradskog i sa seoskog područja od petog do osmog razreda mogla da imaju časove fizičkog na bazenu. Ja se radujem što smo uspeli da im obezbedimo termine za svu decu, a opština je obezbedila i besplatan prevoz dece sa seoskog područja kada budu imali časove fizičkog na bazenu. Ono što me je posebno obradovalo jeste da su ostali neiskorišćeni termini i da će oni biti dovoljni da ih rasporedimo na tri srednje škole. Tako da će i srednjoškolci imati obavezan čas fizičkog na našem bazenu. To je nešto zbog čega smo prevashodno i gradili bazen – rekao je Dejan Kovačević predsednik opštine Gornji Milanovac.

Dejan Kovačević predsednik opštine Gornji Milanovac

Deca su prioritet i u skladu sa njihovim potrebama određeni su termini. Komercijalni termini će biti od 6 do 8, kao i od 16 do 22 časa.

 

GM PRESS/KABINET PREDSEDNIKA OPŠTINE GORNjI MILANOVAC

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button