DRUŠTVO

Predstavljen novi digitalni časopis OŠ „Desanka Maksimović“

U holu Kulturnog centra „Mija Aleksić“ predstavljen je prvi broj novog digitalnog časopisa OŠ „Desanka Maksimović“, pod nazivom „Digitalni vrt“.

Naš časopis u papirnom obliku zvao se „Vrt detinjstva“, a u virtuelnom obliku dobio je ime „Digitalni vrt“. Razlikuje se u formi, ali je suština ista. Učenici ga stvaraju sa puno ljubavi. Časopis je zamišljen tako da održava našu školsku praksu i bude prepoznat kao dinamičan, otvoren i održiv. Ogromnu zahvalnost dugujemo Danici Radišić, medijskom magu, koja je kao roditelj učenice naše škole prepoznala našu odlučnost da budemo kreativni i da kroz te kreacije odgovorimo na raznovrsne potrebe naših učenika – izjavila je Emina Đurić, direktorka OŠ „Desanka Maksimović“.

Emina Đurić, direktorka OŠ „Desanka Maksimović“

Predstavljanju časopisa, pored nastavnika i roditelja učenika, prisustvovali su i brojni gosti koji su došli da podrže ovu lepu inicijativu za nastavak tradicije školskog novinarstva. Učenici su sa velikim entuzijazmom radili na pisanju testova i sa nestrpljenjem isčekuju nova izdanja.

 

GM PRESS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Pogledajte još i...
Close
Back to top button