DRUŠTVOVESTI

Pravila ponašanja u slučaju nastanka požara

U okviru projekta saradnje između lokalne samouprave opštine Gornji Milanovac i dobrotvorne fondacije „Čovekoljublje“ proteklog vikenda u Osnovnoj školi „Ivo Andrić“ u Pranjanima održana je obuka o pravilima ponašanja u slučaju nastanka požara.

– Obuka je u potpunosti uspela, a imali smo prilike i da se kroz teoriju bliže upoznamo sa odredbama Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljaju vanrednim situacijama. Pored toga, meštani i svi prisutni su se upoznali sa svim karakteristikama požara, od njegovog nastanka pa zaključno sa gašenjem. Takođe, imali su priliku da vide angažovanje pripadnika Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Gornja sela“ iz Pranjana i okolnih sela, u praktičnom gašenju požara u nekoliko različitih varijanti. Ova saradnja dala je dobre rezultate i nadam se da ćemo nastaviti tako i u drugim sredinama – rekao je Milorad Dimitrijević, načelnik Štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac.

Milorad Dimitrijević, načelnik Štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac

Cilj ovakvih projekata je da lokalna samouprava i njene organizacijske celine budu što spremnije u pružanju pomoći stanovništvu, kada se dogodi neka prirodna katastrofa.

 

GM PRESS/Aleksandra Joksić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button