gornji milanovackultura

Otvorena izložba Ljubomira Vučinića

U Modernoj galeriji Kulturnog centra otvorena je autorska izložba akademskog slikara, Ljubomira Vučinića, pod nazivom “FON CRVENO_ŽUTE varijabile vizibiliteta”.

Izložba slika Ljubomira Vučinića, umetnika  zastupljenog na selektivnim i kustoskim izložbama koje prezentuju savremenu likovnu scenu Srbije u zemlji i inostranstvu, otvorena je 25. maja u Gornjem Milanovcu. Na otvaranju su govorili Dragan Arsić, direktor Kulturnog centra, Radoš Gačić, urednik likovnog programa ove ustanove, umetnik Božidar Plazinić i autor, koji je ovom prilikom istakao da sva svoja dela stvara vođen emocijama.

Prema Vučinićevim rečima, rad na ovim slikama započeo je još početkom ovog milenijuma kada se vratio klasici – slici na platnu.

-Imao sam potrebu da se vratim svojim nekim unutrašnjim, emotivnim osećanjima. Shvatio sam da umetnost pre svega mora da odiše emocijama I da sve ostalo možda I nije toliko bitno. Moje slikarstvo oduvek je imalo neku vezu sa muzikom, jer muzika i slika nemaju narativa. Tako je i sa ovom postavkom – u njoj ne postoji neka priča koju bih ja mogao ispričati, već samo energija koja je u nju uneta i koja treba da se vrati – naglasio je autor.

Ljubomir Vučinić, slikar

Ljubomir Vučinić završio osnovne i magistarske studije grafike na Akademiji umetnosti u Novom Sadu sa temom Otpor-Otisak pod mentorstvom prof. Živka Đaka i grafičkom mapom Zbijeno, temom iz vizuelne kulture kod prof. Koste Bogdanovića. Od 2005. godine bavi se pedagoškim radom u istoj instituciji u zvanju profesora za oblast Crtež. Učesnik je u relevantnim nacionalnim projektima i nagrađivan nacionalnim nagradama i priznanjima za autentičan doprinos likovnoj umetnosti.

GM PRESS/Jovana Lekić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button