DRUŠTVOVESTI

Novi metri asfalta u Loznju

Planirani radovi na izgradnji putne infrastrukture za ovu građevinsku sezonu na  području opštine Gornji Milanovac  polako se privode kraju. Danas je izvršena  rehabilitacija nekategorisanog puta u Mesnoj zajednici Lozanj. Ukupna vrednost radova na asfaltiranju deonice puta dužine 570 metara je 3.539.168,40  sa PDV-om.

-Zahvaljujem se meštanima koji su pored Opštine Gornji Milanovac, finansijski učestvovali u realizaciji ovog posla u odnosu 3 prema 1. Što znači da su za 25 % svojih sredstava dobili nekategorisani put u asfaltu, što je retkost na teritoriji Srbije, da tako udruženi sa opštinom možete to uraditi. Ono što želim da istaknem je da smo mi i pored svih velikih investicija uspeli da i u narednom budžetu ostavimo dovoljno novca da možemo i u 2024.godini da radimo dosta putnih pravaca i na seoskom i na gradskom području. Ovim putem pozivam sve zainteresovane da se jave lokalnoj samoupravi, kako bi se uradio predračun radova da kako bi zajedničkim snagama nastavili da razvijamo naša sela- rekao je Dejan Kovačević predsednik opštine Gornji Milanovac, prilikom obilaska radova.

Dejan Kovačević predsednik opštine Gornji Milanovac

U pitanju je jedini putni pravac u ovom delu sela Lozanj (zaselak Popovići) koji nije bio asfaltiran, što je danas  urađeno na zadovoljstvo meštana.

– Želim da se zahvalim opštini Gornji Milanovac na pomoći da asfaltiramo ovo što nam je ostalo. Naroda nema mnogo u selu, ali nama koji smo ostali ovde ovaj put mnogo znači. Zahvaljujem se i izvođaču radova Svin d.o.o. iz Gornjeg Milanovca, kao i Branku Martinoviću iz JP za izgradnju, koji nam je mnogo pomogao – rekao je Vlade Popović meštanin Loznja.

Vlade Popović meštanin Loznja

Do kraje ove građevinske sezone preostala je rehabilitacija još jednog putnog pravca na teritoriji naše opštine.

GM PRESS/Marijana Jakšić

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button