kultura

Italijanski pijanista Bruno Kanino u Gornjem Milanovcu

U okviru festivala kamerne muzike „ Bliss” milanovačka publika je imala jedinstvenu priliku da uživa u izvođenju međonarodno poznatog pijaniste italijanskog porekla Bruna Kanina. O saradnji sa mlađim kolegama muzičarima, kao i o putu ka uspehu u svetu muzike razgovarali smo sa Kaninom.

Činjenica da sam stariji ne znači nužno da moram da budem u poziciji da učim mlade, možda i ja treba da naučim nešto od njih. Pijanistima savetujem mnogo strpljenja, ali smatram da je i sreća bitna. U svetu muzike je jaka konkurencija i mladi zaslužuju mnogo podsticanja i ohrabrenja, ali na kraju je ipak ključna stvar ljubav prema muzici jer u suprotnom toliki trud i stres nemaju smisla – rekao je Kanino.

međonarodni poznati pijanista italijanskog porekla Bruno Kanino
međunarodni poznati pijanista italijanskog porekla Bruno Kanino

O reputaciji festivala koja godinama raste, kao i o planovima za sledeću godinu razgovarali smo sa umetničkom direktorkom Bliss-a, Bojanom Đolović Repac.

S obzriom da je mom intervjuu prethodio intervju sa Brunom Kaninom, mislim da to sasvim dovoljno govori za ovaj festival. To je jedan pijanista i neverovatan umetnik, tako da veliko iskustvo svih gostiju festivala koji su imali priliku da sviraju sa njim. Njegov boravak u Gornjem Milanovcu je najviše što sam mogla da zamislim za svih sedam godina. Svaka godina je sve veći izazov. Kao što je i on došao, imam utisak da ćemo sada ne takva imena imati prilike da čujemo, ali ja obećavam ništa manje – izjavila je Bojana Đolović Repac, umetnički direktor festivala Bliss.

Bojana Đolović Repac, umetnički direktor festivala Bliss

Završno veče 7-og „Bliss” festivala biće posvećeno savremenom srpskom ženskom stvaralaštvu.

 

 

GM PRESS

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Pogledajte još i...
Close
Back to top button