gornji milanovacsport

Bronza zlatnog sjaja za Ružicu Petrović na Prvenstvu Balkana

Od 26. do 28. maja u Sportskoj dvorani “Topolice”, u Baru, odžano je Prvenstvo Balkana u karateu za mlađe uzraste na kome je učestvovalo 1345 najboljih mladih karatista iz 11 zemalja balkanskog poluostrva. 

Naša sugrađanka Ružica Petrović napravila je ogroman uspeh osvojivši bronzanu medalju u katama u kategoriji devojčica od 11 godina. U neverovatno jakoj konkurenciji u kojoj su se nalazile 32 najkvalitetnije takmičarke Balkana, od pet odličnih mečeva ona je ostvarila četiri maestralne pobede i na taj način se popela na pobedničko postolje i u naš grad donela izuzetno vrednu medalju sa ovog takmičenja. 

Ružica je u prvom kolu bila bolja od takmičarke Severne Makedonije, Viktorije Gjorgijeve, dok je u drugom kolu pobedila reprezentativku Bosne i Hercegovine, Aminu Ćosović. U trećem kolu sastala se sa odličnom protivnicom iz Grčke, Vasiliju Efimijom, gde je zbog manjeg disbalansa izgubila tesnim rezultatom 3:2, iako je po mišljenju mnogih sudija koji u tom trenutku nisu bili u panelu, bila bolja, bez obzira na mali gubitak ravnoteže. Kako se grčka takmičarka plasirala u finale, Ružica dobija šansu da ide u repasaž i u četvrtom meču pobeđuje reprezentativku iz Turske, Topatan Cejlu, dok je u petom, direktnom meču za treće mesto, bila bolja od prvakinje Crne Gore, Lare Savović. 

Na ovaj način ispravljena je velika nepravda sa prošlogodišnjeg Prvenstva Balkana, kada je Ružica zbog nesportskih sudijskih poteza ostala bez medalje, dok je svojim briljanntnim nastupima, kao i tehničkom, fizičkom i psihološkom superiornošću dokazala da se nalazi u samom vrhu karatistkinja balkanskog poluostrva. Podsetimo, Ružica je pre dve godine osvojila zlatnu medalju u katama na Prvenstvu Balkana u Poreču. 

GM PRESS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button