DRUŠTVOVESTI

Brojne pogodnosti za milanovačku privredu

Predsednik opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević posetio je kompaniju „DAK COMERC“, koja već godinama uspešno posluje na području opštine Gornji Milanovac.

Impresioniran sam kada sam video šta sve „DAK COMERC“ proizvodi, preko 40 000 tona gotovog proizvoda godišnje izađe iz ove kompanije, što znači da na dnevnom nivou preko dvadeset šlepera prođe kroz kompaniju, što je zaista impresivno. Razgovarao sam i sa vlasnikom kompanije, gospodinom Draganom šta je to što lokalna samouprava može da uradi za njih. On je istakao da je njihova želja da se što pre završi pristupna saobraćajnica, jer će im to u mnogome olakšati promet robe. Auto-put „Miloš Veliki“ daje ogromne mogućnosti. Kada se završi i koridor od Čačka do Kruševca i do Pojata i izlazi na Niš, oni će imati mogućnost da na najlakši mogući način odvezu svoju robu širom Srbije i Evrope. Ono što je zanimljivo je to da, kada su kupili ovu kompaniju, auto-put nije postojao, niti je bio u planu da se uradi. Danas, kada već to sve imaju, mnogo je lakše poslovanje. Kada nam je u poseti bio ministar Tomislav Momirović, dobio sam informacije o ukidanju carina na proizvode koji se budu uvozili iz Kine. To je nešto što će jako značiti i „DAK COMERCU“ i ostalim našim kompanijama koji se bave preradom limova, jer čelik je skupa sirovina i svako pojeftinjenje sirovine znači da ćemo mi imati bolju produktivnost i da će radnici imati veće plate. To znači i da Gornji Milanovac neće biti drugi u Moravičkom okrugu po zaradama, već će preći na prvo mesto. Jako sam srećan što sam danas ovde i u razgovoru sa radnicima sam saznao da su oni zadovoljni uslovima koje imaju. Budućnost je pred nama, a plate u Srbiji se sigurno rasti, kao što je predsednik Aleksandar Vučić rekao cilj je da do 2027. godine, prosečna plata u Srbiji bude 1400 evra – rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac

Nedavno potpisan Sporazum o slobodnoj trgovini između naše zemlje i Kine doneće brojne benefite i milanovačkim privrednicima.

Sporazum o slobodnoj trgovini, koji je naša država potpisala sa Kinom nam jako puno znači. Imaćemo mnogo više benefita od uvoza i niže cene. Takođe, od velikog značaja za našu kompaniju je izgradnja pristupne saobraćajnice auto-putu „Miloš Veliki“. Skratiće nam se vreme transporta, a i troškovi će biti znatno manji. Kroz našu kompaniju prođe otprilike deset šlepera dnevno, ulazne sirovine i deset šlepera dnevno izvozne sirovine. Kada god smo naišli na neki problem, mi smo ga zajedno sa lokalnom samoupravom rešili na jedan konstruktivan način i zaista bolju saradnju nismo mogli da poželimo – rekao je Dragan Filipović, vlasnik kompanije „DAK COMERC“ .

Dragan Filipović, vlasnik kompanije „DAK COMERC“

Kako bi opština napredovala, ključ uspeha jeste dobra i konstruktivna saradnja između lokalne samouprave i privrede, što je na zavidnom nivou kada je u pitanju opština Gornji Milanovac.

 

GM PRESS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Pogledajte još i...
Close
Back to top button