društvogornji milanovac

U Impuls centru održana promocija Javnog poziva Centra za promociju nauke

Regionalni inovacioni startap centar Impuls u saradnji sa Naučnim klubom Gornji Milanovac uspešno je održao još jedan događaj od velikog značaja za promociju nauke kako na lokalnom tako i na regionalnom nivou.

U utorak 14. februara, u prostorijama Impuls centra, održana je promocija Javnog poziva Centra za promociju nauke za ovu godinu, obuka o naučnoj komunikaciji kao i radionica o prijavljivanju odnosno procesu selekcije na ovogodišnji konkurs.

Gost Impuls centra bio je predstavnik Centra za promociju nauke Darije Janošević koji je prezentovao gostima sve detalje vezane za ovogodišnji javn poziv centra. Bilo je reči o pravilniku prijave, mogućnostima za prijavu prisutnih na ovogodišnji konkurs centra, kako preko svojih institucija tako i
kao fizicka lica. 

Direktor Regionalnog inovacionog startap centra Impuls Miloš Živković naglašava značaj simbioze nauke i inovacija koja rezultira uspešnim razvojem društva 21. veka. Ovim projektom nauku približavamo svim sferama društva, što je i krajnji cilj svih aktivnosti. Velika zainteresovanost lokalne zajednice za pomenuti program donosi nadu da će ove godine iz naše opštine na konkursu Centra za promociju nauke biti rekordan broj prijavljenih odnosno odobrenih projekata.

Centar za promociju nauke i ove godine raspisuje Javni poziv za finansijsku podršku projektima promocije i popularizacije nauke u 2023. godini. Tim povodom, Centar u svojim naučnim klubovima organizuje svojevrsne promocije Javnog poziva gde se sa potencijalnim autorima razgovara
na temu pisanja projekata i svega onoga što autore i projektni tim očekuje, od ideje do konačne realizacije.

Danas je u predivnom i sjajno opremljenom prostoru Impuls centra u Gornjem Milanovcu održana promocija Javnog poziva uz prisustvo velikog broja zainteresovanih. Istaknuto je da je Javni poziv namenjen pojedincima preko naučnih klubova, ali i svim naučnim društvima, obrazovnim ustanovama, udruženjima i drugim organizacijama.Takođe, prisutni su upoznati sa ciljevima kojima se teži, kriterijumima prilikom ocenjivanja kao i sa detaljnim koracima kroz koje autor prolazi prilikom prijavljivanja projekta. Poslednji deo promocije bio je rezervisan za pitanja učesnika gde su i najsitnije nedoumice otklonjene, tako da smo sigurni da će ove godine Naučni klub Gornji Milanovac premašiti sva očekivanja u pogledu broja prijava projekata – rekao je Darije Janošević , predstavnik Centra za promociju nauke

Darije Janošević – predstavnik Centra za promociju nauke

Sandra Tucović, koordinatorka Naučnog kluba Gornji Milanovac ovim povodom izjavila je da poziva još jednom sve zainteresovane pojedince i institucije da svoje kreativne i inovativne ideje iz oblasti nauke podele sa svojim sugrađanima na način tako što će aplicirati za ovogodišnje projekte Centra za
promociju nauke.

Centar za promociju nauke je javna istitucija koju je 2010. godine osnovalo Ministarstvo nauke Srbije sa zadatkom da promovišu nauku i tehnologiju. Misija centra je da se premosti jaz između nauke i društva a krajnji cilj je integracija društva u istraživačke procese. Centar svoje aktivnosti sprovodi radeći sa istraživačkim i obrazovnim institucijama u Srbiji i u inostranstvu. Organizuje veliki broj izložbi, predavanja, radionica, panel diskusija itd.

Javni poziv za finansijsku podršku projektima promocije i popularuzacije nauke zvanično je otvoren je na dan održavanja promocije u našem gradu i trajaće mesec dana do 15. marta, do 12 časova. Sve dodatne informacije o javnom pozivu možete dobiti u Naučnom klubu Gornji Milanovac ili putem mejla javnipoziv@cpn.rs kao i na njihovom zvaničnom sajtu

Najbitniji cilj ovog javnog poziva uz podizanje nivoa naučne svesti, pismenosti i širenja naučne kulture je da se podrže inovativni projekti i da se kroz kreativne ideje promoviše nauka.

Ukupna raspoloživa sredstva ovog Javnog poziva izdvojena za ovu godinu iznose 6.500.000,00 dinara koja će biti raspoređena u dve kategorije.

Regionalni inovacioni startap centar Impuls je projekat podržan od strane Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije, a u realizaciji Opštine Gornji Milanovac.

Impuls centar je jedan od ključnih aktera u lokalnom i regionalnom ekosistemu za inovacije povezujući sve učesnike – pojedince, timove, kompanije, stručnjake i institucije. 

GM PRESS/ Impuls Centar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button