gornji milanovacškolstvo

Kroz Javni čas gimnazijalci diskutovali o aktuelnim gradskim temama

Učenici završnog razreda Gimnazije „Takovski ustanak održali su danas Javni čas u Svečanoj sali škole. Kroz svoje prezentacije o važnim i aktuelnim temama, kao što su zagađenje, uslovi rada na Gradskoj pijaci ili alkoholizam kod tinejdžera, nastojali su da skrenu pažnju javnosti i, eventulno nešto promene po pitanju ovih savremenih problema koji se tiču svih nas.

Na časovima engleskog jezika gimnazijalci su prethodnih nekoliko nedelja radili na školskom projektu a cilj nam je bio da skrenemo pažnju na aktuelne teme u našem gradu i da podstaknemo svakog pojedinca da razmisli o tome, kao i da iniciramo rešavanje problema.. Oni su se trudili da tu temu sumiraju u jednu reportažu, da to bude nešto kao Breaking news, dakle nešto što je hitno, alarmantno. Čitav koncept tog videa, odnosno jedne prezentacije u trajanju od pet minuta imao je zadatak da utiče na svest ljudi, da podstakne na razmišljanje,da pokušamo da nešto uradimo, bilo kroz peticiju ili na drugi način da promenimo na bolje-rekla je Danijela Nešković-Danilović, profesorka engleskog jezika.

Danijela Nešković-Danilović, profesorka engleskog jezika, foto/Gm Press

Tokom timskog rada na terenu učenici četvrtog razreda Gimnazije preko anketa građana, svojih vršnjaka i drugih ispitanika, proučavanja zakona, o podataka iz firmi i preduzeća, saznali su o aktuelnim temama vezanim za naš grad, kao i na koji način bi se neki problemi mogli rešiti.

Mislim da je ovo dobra ideja, jer radimo timski i saznajemo mnogo toga na terenu. Takođe, podstičemo razmišljana o važnim temama, kao što je, u mom slučaju bila tema zagađenja.

Moj projekat se odnosio na uslove rada na Robnoj pijaci. Predstavili smo preko videa kako to izgeda a stavili QR kod za peticiju da se možda razmisli o pokrivanju objekta, kažu gimnazijalci.

foto/Gm Press
foto/Gm Press
foto/Gm Press

GM PRESS/Aleksandra Stevanić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button