gornji milanovacpoljoprivreda

Nema roka za prijavljivanje na eAgrar

Podsećaju se svi poljoprivredni proizvođači da krajnji rok za prijavu u sistem eRPG ne postoji i da su u mogućnosti da prijavu i obnovu statusa gazdinstva odrade sve do trenutka podnošenja zahteva za željenu subvenciju, kažu iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Početak raspisivanja javnih poziva, 3. aprila, nikako ne znači da je to krajnji rok za prijavljivanje u eRPG, koji je neograničen. U slučaju da javni pozivi za subvencije koje su predmet interesovanja počinju kasnije, nema potrebe da se žuri sa ažuriranjem i obnovom statusa gazdinstva.

Prvi javni poziv koji će biti raspisan 3. aprila je onaj za subvencije po hektaru i biće otvoren čak 45 dana, do 15. maja, kako bi svi poljoprivredni proizvođači imali dovoljno vremena za sređivanje stanja u registrima i obnove statusa gazdinstva.

Kako bi mogli da planiraju i da se pripreme za prijavljivanje u elektronski registar poljoprivrednih gazdinstava (eRPG) Ministarstvo podseća na planove raspisivanja javnih poziva:

Mleko 1. kvartal od 3. do 15. aprila
Davanje po hektaru od 3. aprila do 15. maja
Genetika od 15. aprila do 15. maja
Pčele od 1. do 20. maja
Krave za uzgoj teladi od 10. aprila do 10. maja
Tov od 20. aprila do 10. maja

Trenutak raspisivanja javnog poziva za subvenciju za koju poljoprivrednici hoće da se prijave nije krajnji rok za registraciju u eRPG, jer to mogu učiniti tokom celog trajanja javnog poziva, podsećaju iz resornog Ministarstva.

GM PRESS/DZS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button